Banner e-learning academie
Home » Blog » Articulate Storyline tips » Articulate Review: verzamel en verwerk feedback op één plek

Articulate Review: verzamel en verwerk feedback op één plek

Wil jij ook meer grip op het review proces van je Storyline modules omdat je soms de weg kwijt bent tussen alle verschillende versies en opmerkingen? In deze video laat ik zien hoe je Articulate review gebruikt om alle feedback over Storyline module op één plek te verzamelen, uitleg over de opmerkingen vraagt en feedback verwerkt.

Hey Ik ben Mark Spermon van e-learning academie.nl waar ik je leer hoe je zelf e-learning kunt maken in Articulate Storyline. Ben je nieuw hier?  Abonneer  je nu op mijn YouTube-kanaal om meer tips te krijgen over het maken van e-learning met Articulate Storyline. Klaar? Dan gaan we aan de slag.

Je hebt een e-learning module gemaakt en nu moet het getest gaan worden door je opdrachtgever. Je kunt de e-learning ergens online zetten en de opdrachtgever een excel of Google docs document sturen waarin hij zijn opmerkingen kan bijhouden. Maar ik weet uit ervaring dat dit onoverzichtelijk wordt zeker als er meerdere versies komen en opmerkingen om bepaalde redenen open blijven staan.

Maar dit kan gelukkig simpeler als je een Articulate 360 licentie hebt. Je hebt dan naast Storyline en een aantal andere tools van Articulate ook de beschikking over Articulate Review.

In Articulate review is een online omgeving waar  je je e-learning modules kunt uploaden en je feedback en opmerkingen van je opdrachtgevers en inhoudsdeskundigen kunt verzamelen.

Ik laat je nu precies zien hoe het werkt.

Het begint met het publiceren van je e-learning module in Storyline 360. Al je je module publiceert kies je voor de optie  ‘Articulate 360’.

Articulate review 1

Is het de 1e keer dat je je module publiceert naar Articulate Review dan maak je een nieuw item aan. Wil je een nieuwe versie van een module uploaden die je al eerder op de reviewomgeving gezet hebt dan kies je voor ‘Publish a new version of an existing item. De versies worden dan gebundeld in Articulate review.

Articulate review 2

Je kunt Articulate review ook openen via de Articulate 360 app op je computer. Heb je deze geopend dan klik je op de knop Launch achter Articulate Review en wordt Review in een browserscherm geopend.

Articulate review 3

Je ziet nu een overzicht van alle e-learning modules die je eerder op Articulate Review geplaatst hebt.

Articulate review 4

Een grote lijst met modules is niet echt overzichtelijk. Je kunt links ook mappen aanmaken om modules per klant te bundelen. Dit maakt het zoeken naar een module makkelijker.

Klik je op een module dan wordt de module geopend.

Links in de bovenbalk onder de titel van de module staat current version met een pijltje. Klik je hierop dan krijg je een overzicht met de vorige versies van deze module. Je kunt één van de versies selecteren om deze te bekijken.

Articulate review 5

Rechts in de bovenbalk staan vier opties

– Review
– Feedback
– Share
– More

Articulate Review

Bij de opties Review zie je links de module en rechts een kolom waar je opdrachtgever of inhoudsdeskundige per scherm opmerkingen kan toevoegen.

Articulate review 6

Feedback

Klik je op de knop feedback dan ga je naar een overzicht van alle feedback in de module gebundeld per scherm.

Articulate review 7

Je kunt hier reageren op de opmerkingen. En bijvoorbeeld om verduidelijking vragen. Bij je opmerking kun je ook een bijlage uploaden.

Articulate review 8

Klik je rechts op het pijltje dan kun je opmerkingen verwijderen. Heb je een opmerking verwerkt dan klik je op ‘ Resolve’. De opmerking verdwijnt uit het overzicht. Zo blijven alleen de opmerkingen waar je nog wat mee moet in het overzicht staan.

Articulate review 9

Share

Onder share vind je de link om de module te delen met je opdrachtgever of andere mensen die gaan testen. Je kunt de link delen en mensen kunnen dan de module bekijken en opmerkingen toevoegen of een wachtwoord aan de link koppelen. Iemand moet dan eerst een wachtwoord invoeren voordat hij opmerkingen kan plaatsen.

Articulate review 10

More

Klik je op more dan vind je daar een aantal opties bijvoorbeeld om:

Articulate review 11

Alle opmerkingen in één keer op gelezen te zetten.
Alleen de al opgeloste/verwerkte opmerkingen te laten zien.

Opmerkingen uit te schakelen. De module kan dan alleen bekeken worden. Er kunnen geen opmerkingen geplaatst worden.

Project notificaties. Hier stel je in wanneer je notificaties krijgt van de opmerkingen.

Articulate review 12

De mogelijkheid om opmerkingen te exporteren. Je kunt aangeven hoe je de opmerkingen geordend wil hebben. De meest recente eerst of de opmerkingen per slide. Daarna kun je de opmerkingen  .csv bestand dat je kunt inlezen in Excel of als pdf downloaden. Download je de opmerkingen als pdf dan zie je een screendump van de pagina met daaronder de opmerkingen die bij deze pagina horen.

Articulate review 13

In deze video heb ik je laten zien hoe je Articulate Review kunt gebruiken om het reviewproces voor je e-learning modules soepeler te laten verlopen en te vereenvoudigen. En deel je een Articulate Review link met een opdrachtgever of inhoudsdeskundige dan ziet het er ook nog eens erg professioneel uit. Wat wil je nog meer?

 

Vond je deze video leuk? Abonneer je nu op mijn YouTube-kanaal om meer praktische tips te krijgen over het maken van e-learning met Articulate Storyline.

En wil je nog meer leren over Articulate Storyline? Klik dan nu hier om je aan te melden voor mijn gratis basiscursus Articulate Storyline. Je ontvangt 5 dagen achter elkaar een e-mail met een video les over Articulate Storyline.

Schrijf je nu in en ontvang de 1e les binnen vijf minuten in je mailbox. Dankjewel voor het kijken! Tot de volgende video!

Heb je liever een klassikale cursus Articulate Storyline? Bekijk dan nu de verschillende data en cursusmogelijkheden.

Cursus Articulate Storyline | Opleiding e-learning ontwikkelen
www.elearning-academie.nl is een website van Upward Online | partners | Algemene voorwaarden | Privacy statement