Banner e-learning academie
Home » Blog » Articulate Storyline tips » Articulate Storyline 3 vs 360

Articulate Storyline 3 vs 360

Ik heb de afgelopen tijd een aantal keer de vraag gekregen Wat is nu precies het verschil tussen Articulate Storyline 3 en 360 en welke versie van Storyline kan ik nou het best gebruiken?

Ik ben Mark Spermon van e-learning academie.nl en in deze video laat ik je de belangrijkste verschillen zien tussen Storyline 3 en 360 en help ik je bepalen welke versie het meest geschikt is voor jou situatie.

In november 2016 lanceerde Articulate een nieuwe versie van Storyline. Storyline 360 en in maart 2017 kwam Storyline 3 uit. Er zijn vijf grote verschillen tussen Storyline 3 en Storyline 360 die ik met je ga bespreken.

  1. Licentie en prijs
  2. Content library
  3. Storyline player
  4. Updates
  5. Compatibiliteit

1. Licentie en prijs

De eerste is het licentiemodel en prijs van Articulate Storyline 3 en Storyline 360.

Storyline 3

Articulate Storyline 3 is net als Storyline 1 en 2 een standalone software programma. En maakt gebruik van een perpetual license. Dit betekent oneindige licentie. Het eerste jaar krijg je alle updates en beschik je over support. Wil je na dit jaar nog beschikken over updates en support dan schaf je daar een jaarlijks Update en support pakket voor aan.

Articulate Storyline 360

Bij Storyline 360 heeft Articulate voor een ander licentiemodel gekozen. Storyline 360 valt binnen de Articulate 360 suite waar ook Articulate studio, Rise en Articulate review inzitten. Articulate heeft goed naar Adobe gekeken met het creative cloud abonement waar je een jaarlijks bedrag betaalt om verschillende adobe tools te kunnen gebruiken. Dit geldt ook voor Articulate 360. Je betaalt een jaarlijks bedrag om alle tools in de Articulate 360 suite te mogen gebruiken.

Storyline 3
Storyline 3 kost $1,398 dollar voor een nieuwe licentie en $699 voor een update van Storyline 2 naar Storyline 3. Voor deze prijs krijg een Articulate Storyline licentie en 1 jaar updates. Na dat jaar kun je nog steeds gebruik maken van Articulate Storyline.

Storyline 360

Storyline 360 is een jaarlijks abonnement. En onderdeel van de 360 suite. Je betaalt jaarlijks 999 dollar. Je krijgt hiervoor Storyline, Rise, Articulate Review en meer. Eén nadeel stop je je abonnement dan heb je ook geen toegang meer tot Articulate Storyline en de andere tools.

2. Content library

Een tweede grote verschil tussen Storyline 3 en Storyline 360 is de content library. Articulate Storyline lijn 3 heeft weinig assets en karakters die je gratis kunt gebruiken in je e-learning module. In de Suite van Articulate 360 Heb je ook een content library deze kan je ook aanroepen binnen Articulate storyline 360 en je hebt dan een uitgebreide bibliotheek met afbeeldingen iconen video’s en Storyline templates. Je hebt de mogelijkheid om binnen Storyline 360 ​te zoeken naar een stockfoto’s maar ook iconen en je hebt een grote bibliotheek met templates waar op basis van je je cursus kunt ​opbouwen en je hebt heel flink aantal karakters die ook in je e-learning direct kunt toevoegen.

Dit heeft Storyline 3 allemaal niet En dan moet je deze materialen elders vandaan halen.

3. Storyline player

Storyline 360 heeft sinds Mei 2018 een verbeterde versie van de Storyline player. Deze Player hebben ze alleen uitgebrachte bij storyline 360 en is dus niet beschikbaar in Storyline 3. De player ziet er beter uit. Ik zal je 2 screenshot laat zien Dit is de player in storyline 360. Deze is beter geschikt voor mobiele apparaten.

en dit is de de oude player naar je ziet het ook aan de vormgeving Hij doet ook wat ouder aan en op een mobiele apparaten zoals tablets en mobiele telefoons schaaltje ook niet goed.

Daarnaast is de nieuwe player alleen nog maar beschikbaar om een html5 module te publiceren. Articulate laat nu ook echt Flash los, wat ook door de meeste browsers niet meer ondersteund wordt en het is in Articulate bestanden ook makkelijk om te switchen naar de moderne Player.

De moderne player is qua functionaliteiten is ook makkelijker te bedienen De nieuwe player in Storyline 360 is wel een duidelijke verbetering ten opzichte van de responsive player in Storyline 3.

4. Updates

Een vierde grote verschil is het aantal updates dat Articulate uitbrengt voor Storyline 3 en Storyline 360. De 360 suite met daarin Storyline 360 is echt het paradepaardje van Articulate en hier brengen ze echt wekelijks update uit een kleinere en grotere updates en dat doen ze bij Storyline 3 niet. wat je bij ​punt 3 net zag is bijvoorbeeld nieuwe player. Deze update hebben ze alleen uitgebracht bij storyline 360 en niet meer in Storyline 3. Articulate ​probeert op deze manier mensen langzaam richting artikele 360 te krijgen. Want dat is ook het platform dat steeds verder ontwikkelt zal gaan worden. Hegt is ook niet duidelijk of er straks nog een Storyline 4 komt. Maar de ontwikkeling aan Articulate 360 gaat contini door. Er komen wekelijks kleinere en soms ook grotere updates uit met verbeteren functies ​of bugs die opgelost worden.

5. Compatibiliteit tussen Storyline 3 en Storyline 360

Een laatste grote verschil is de compatibiliteit tussen verschillende tools van Articulagte. Van Articulate Storyline 2 kun je je modules updaten naar zowel Articulate Storyline 3 als Storyline 360. Wat wel een probleem is is uitwisselbaarheid tussen .story bestanden van Articulate Storyline 3 en Storyline 360. op dit moment en dan hebben we het over juli 2018 is er een functie als je die gebruikt in Storyline 360 en dat is de moderne player (zie punt 3) Dat je deze bestanden niet kunt openen in Storyline 3. Daar komt een update voor alleen is nog helemaal duidelijk wanneer. Maar Articulate heeft al aangegeven dat er in de toekomst aids meer functionaliteiten in storyline 360 komen die niet in Storyline 3 zitten waardoor je je storyline 360 projecten niet meer in Storyline 3 ​kunt open en dat kan best onhandig zijn.

Conclusie: Articulate Storyline 3 vs 360, jouw keuze?

En nu als laatste: welke keuze moet je maken? kies je voor storyline 3 of kies je voor storyline 360? naar mijn idee heeft je keuze te maken met hoe vaak je het je Articulate Storyline gebruikt. Gebruik je Storyline af en toe en heb je geen behoefte aan al die nieuwe functionaliteiten dan kan je prima met storyline 3 werken. Je koopt een Storyline 3 licentie die je oneindig kan gebruiken. Je kunt in de toekomst altijd bepalen of je dan naar een update wilt aanschaffen van Storyline. Maak je veel gebruik van storyline, dan is Articulate Storyline echt heel erg handig! Zeker ook met alle laatste functionaliteiten die in storyline 360 zitten maar ook met de content library waar je over kunt beschikken over heel veel assets die je rechtenvrij in je module kunt gebruiken. ​Ook Articulate Review uit de Articulate 360 suiteis gewoon heel erg praktisch.

Dus gebruik je Articulate Storyline af en toe dan kun je een prima af met Storyline 3. Ben je echt een frequente gebruiker van Storyline en bouw je veel e-learning modules dan heb je gewoon een voordeel met Storyline 360.

Dat was het weer voor deze video vond je deze video nuttig? Klik dan hieronder op duimpje omhoog. Wil je nu nog meer leren over Storyline 3 of Storyline 360 schrijf je nu in op mijn online basiscursus Artiulate Storyline via e-learning-academie.nl, en ontvang de eerste les dan al binnen vijf minuten in je mailbox. tot de volgende video.

Heb je liever een klassikale cursus Articulate Storyline? Bekijk dan nu de verschillende data en cursusmogelijkheden.

Cursus Articulate Storyline | Opleiding e-learning ontwikkelen
www.elearning-academie.nl is een website van Upward Online | partners | Algemene voorwaarden | Privacy statement