Banner e-learning academie
Home » Blog » Articulate Storyline tips » 5 Articulate Storyline keyboard shortcuts die je veel tijdwinst opleveren!

5 Articulate Storyline keyboard shortcuts die je veel tijdwinst opleveren!

Sneller werken met Articulate Storyline? Met deze 5 handige keyboard shortcuts voor Articulate Storyline bouw je sneller en makkelijker e-learning modules. In deze video laat ik je mijn favoriete sneltoetsen zien en waar ik ze voor gebruik.

Video transcriptie

Hey wat goed kijkt ik ben Mark spermon van e-learning academie.nl en in deze video wil ik 5 sneltoetsen met je gaan delen die het werken in Articulate Storyline een stuk makkelijker voor je maken. klaar? komen ze.

Ctrl + Shift + Enter

Sneltoets Articulate Storyline: Ctrl + Shift + Enter
De eerste toetsencombinatie die ik met je wil delen is Ctrl + Shift + Enter. In de vorige versies van Articulate  Storyline zat het aanpassen van de afmetingen en de positie van een object altijdredelijk verstopt. In storyline 360 is het al verbeterd, en kun je de afmetingen en de positie van een object aanpassen op de ‘Format Tab’. Maar is nog een makkelijke manier en daarvoor selecteer je een object houD je Ctrl + Shift ingedrukt en druk je op Enter. Nu verschijnt het ‘Size and Position Window’. Waarmee je de afmetingen en ook de positie van een object kunt aanpassen. Dit scheelt je een hoop geklik en gemuis naar de Format Tab om naar de afmetingen en positie van een object aan te passen.

Ctrl + Enter

Sneltoets Articulate Storyline: Ctrl + Enter

De tweede toetscombinatie die je tijd gaat opleveren Is Ctrl + Enter. selecteer nueen object houd Ctrl ingedrukt en klik op enter. Ik gebruik deze toetscombinatie veel bij tekst objecten om daar marge en het auto-fit van een tekstobject aan te passen. En dat vind je terug onder textbox en dan het laatste tabje auto-fit. En hier kan je de marge aanpassen en ik zet de linkermarge en de rechter margevan een tekst object het liefst altijd op nul omdat dit het makkelijker maakt om objecten bij elkaar goed uit te lijnen.

Ctrl + Shift en slepen

Sneltoets Articulate Storyline: Ctrl + Shift + Slepen

De derde combinatie van sneltoetsen is Ctrl + Shift en slepen met je muis. Als je Ctrl en Shiftingedrukt houdt en je sleept een object dan wordt deze gekopieerd op dezelfde x of y as als het oorspronkelijk object. Zo weet je zeker dat objecten op dezelfde positie uitgelijnd zijn dat scheelt je ook weer tijd bij het ontwikkelen van je e-learning module.

Ctrl + F12

Sneltoets Articulate Storyline: Ctrl + F12

De vierde combinatie is Ctrl + F12. En met deze combinatie preview je een slide. Dat is makkelijk als je wat aanpassingen in een slidegedaan hebt en je direct een slide wiltesten om te kijken of alles werkt. Je ziet nu dat ik nu mijn slide kan testen. Klik je op Escape dan kom je weer terug op je slide.

Shift + F12

Sneltoets Articulate Storyline: Shift + F12

En de laatste toetscombinatie is Shift + F12 en daarmee preview je een hele scène in plaats van een slide zoals we net zagen. Nu kun je een hele scène doorlopen. Ben je klaar met het testen van de scène dan kun je op Escape klikken en kun je direct weer verder met het bewerken van de slides in je scène.

Wil je leren hoe je met Articulate Storyline interactieve e-learning modules maakt? Bekijk dan de 2daagse cursus Articulate Storyline.

Cursus Articulate Storyline | Opleiding e-learning ontwikkelen
www.elearning-academie.nl is een website van Upward Online | partners | Algemene voorwaarden | Privacy statement