Banner e-learning academie
Home » Blog » Articulate Storyline tips » Base layer objecten verbergen op een slide layer

Base layer objecten verbergen op een slide layer

2 manieren om base layer objecten te verbergen op een slide layer in Articulate Storyline

In deze video laat ik je een simpele truc zien hoe je op slide layers in Storyline super makkelijk objecten kunt verbergen die op de base layer van je slide staan zonder triggers te gebruiken.

Hey Ik ben Mark Spermon van e-learning academie.nl waar ik je leer hoe je zelf e-learning kunt maken in Articulate Storyline. Ben je nieuw hier?  Abonneer  je nu op mijn YouTube-kanaal om meer tips te krijgen over het maken van e-learning met Articulate Storyline. Klaar? Dan gaan we aan de slag.

In een module heb je een slide met objecten op de basislaag die je niet meer wilt zien als je een slide layer opent. Nu kun je als de tijdlijn van de slide layer start allemaal triggers uitvoeren die de states van de elementen op de basislaag op hidden zetten.

Maar dit is veel werk. En gelukkig zijn er twee manieren in Storyline om dit een stuk makkelijker te doen. Deze manieren laat ik je nu zien.

Ik heb hier een slide met twee shapes en een button. Op de button zit een trigger die de slide layer opent als een gebruiker erop klikt.

Base layer verbergen 1

Voor manier 1 open je de propeties van je slide layer. Je selecteert hiervoor je slide layer. Je Klikt met je rechtermuisknop en kiest voor de optie Properties. Nu vink je de optie ‘hide objects on base layer’ aan.

Base layer verbergen 2

Zodra je deze optie hebt aangevinkt zie je gelijk dat alle objecten die op je Base layer van je slide in Storyline staan niet meer te zien zijn als je slide layer geselecteerd is.

Preview ik de module nu dan zie je dat shapes en de button zichtbaar zijn op de basislaag. Als ik op de knop klik, en de slide layer opent zijn de objecten verdwenen.

Base layer verbergen 3

Op de slide layer staat een button met een trigger die de slide layer sluit. Klik je daarop dan is de basislaag met de objecten weer zichtbaar.

Maar wat nu als je niet alle objecten wil laten verdwijnen als je een slide layer opent maar bijvoorbeeld alleen de oranje driehoek?

Dan komen we direct op manier 2 om elementen op de base layer te onzichtbaar te maken als je een slide layer opent. Hiervoor open je je slide layer en klik je onder de tijdlijn op Base Layer Objects met het pijltje ervoor.

Base layer verbergen 4

Klik je hierop dan klapt een menu uit met alle objecten die op de base layer van deze slide staan. Je kunt nu 1 of meerdere objecten verbergen door het ‘oog-icoontje’ voor het object uit te vinken. Dat doe ik hier voor de driehoek.

Je ziet ook weer dat het element direct niet meer zichtbaar is.

Als ik deze slide nu preview en klik op de knop om de slide layer te openen zie je dat de driehoek verdwijnt. Klik ik weer op de knop om de slide layer te sluiten dan is de driehoek weer zichtbaar.

Base layer verbergen 6

Je hebt nu twee manieren gezien om base layer objecten te verbergen op een slide layer in Articulate Storyline. Deze manieren kosten minder je tijd en zijn minder foutgevoelig dan het werken met triggers.  Let wel op werk je samen met mensen die nog niet zoveel ervaring hebben in Articulate Storyline dan kan het verwarrend zijn hoe de objecten verdwijnen. Je kunt eventueel een tekstvakje met uitleg naast je slide plaatsen om ze erop te wijzen.

Vond je deze video leuk? Abonneer je nu op mijn YouTube-kanaal om meer praktische tips te krijgen over het maken van e-learning met Articulate Storyline.

En wil je nog meer leren over Articulate Storyline? Klik dan nu hier om je aan te melden voor mijn gratis basiscursus Articulate Storyline. Je ontvangt 5 dagen achter elkaar een e-mail met een video les over Articulate Storyline.

Schrijf je nu in en ontvang de 1e les binnen vijf minuten in je mailbox. Dankjewel voor het kijken! Tot de volgende video!

Heb je liever een klassikale cursus Articulate Storyline? Bekijk dan nu de verschillende data en cursusmogelijkheden.

Cursus Articulate Storyline | Opleiding e-learning ontwikkelen
www.elearning-academie.nl is een website van Upward Online | partners | Algemene voorwaarden | Privacy statement