Banner e-learning academie
Home » Blog » Articulate Storyline tips » Articulate Storyline: branching en scenario’s

Articulate Storyline: branching en scenario’s

Wil je dat een cursist niet afhaakt tijdens het volgen van je e-learning modules en wil je daarom gaan werken met branching en scenario’s in Articulate Storyline?

Blijf dan kijken want in deze video leg ik je uit hoe je snel branching toevoegt in Articulate Storyline met behulp van question slides.

Ik ben Mark Spermon van e-learning academie.nl en leer learning professionals hoe ze zelf e-learning kunnen maken in Articulate Storyline. Op dit kanaal deel ik gratis Storyline tips zodat jij ook zelf makkelijk e-learning modules kunt maken.

Abonneer  je nu op mijn YouTube-kanaal om meer tips te krijgen over het maken van e-learning met Articulate Storyline.

Je wil natuurlijk dat je cursist betrokken blijft en niet afhaakt tijdens het volgen van je e-learning module. Hier kun je scenario’s en branching voor inzetten. Maar wat is branching in e-learning nu precies?

Branching is een interactieve vorm van leren. Je cursist krijgt een bijvoorbeeld een vraag met verschillende antwoordopties.

Branching articulate storyline 1

En elke antwoordoptie leid de cursist naar een andere nieuwe vraag. Zoals de takken aan een boom. Vandaar branching. Branching kun je goed combineren met scenario’s waar een cursist een  beslissing moet nemen over een probleem. En aan de hand van de keuze gaat het verhaal een specifieke richting uit. Het verhaal ontvouwt zich op onvoorspelbare manieren, waardoor dergelijke leerinteractie boeiend en leuk wordt.

Branching scenario’s kun je in Articulate Storyline op verschillende manieren opzetten. Maar het gemakkelijkst is het om het met question slides te doen.

Ik heb in dit voorbeeld een nieuwe scene aangemaakt met daarin drie question slides. Het maakt niet uit of je hier graded question slides of freeform question slides gebruikt. Dat kan allebei.

Je ziet dat de slides onderling nog niet gelinkt zijn omdat ze naast elkaar staan. Het linken doen we straks.

Op slide 1 wordt een vraag gesteld. Waarna de cursist aan de hand van zijn keuze door kan naar slide 2 of slide 3.

Branching articulate storyline 3

Dit kun je instellen in de feedback van de vraag. Hiervoor ga je naar Form View en klik je onderin de correct en incorrect feedbacktekst op more.

Branching articulate storyline 4

Er verschijnt nu een scherm met extra feedback opties. Hier kun je ook instellen naar welk scherm de gebruiker moet gaan als hij op de volgende knop klikt in de feedback.

Branching articulate storyline 5

Ik kies bij de correcte feedback voor scherm 2 en bij de incorrecte feedback voor scherm 3.

Als ik nu terug ga naar de Storyview zie je dat er twee pijlen lopen van slide 1 naar slides 2 en slide 3.

Branching articulate storyline 6.

Als ik nu terugga naar de Story View dan zie je dat er twee pijlen lopen van slide 1 naar twee en drie. En zo zie je dus nu dat er branching aangebracht is. De trigger om van slide 1 naar twee en drie te springen zit op de continue knop in het feedback venster. Ik ga dus nog naar een keer naar de slideview. Je ziet dat er op de basislaag geen triggers zijn.

Branching articulate storyline 7

Klik je op de correct feedback dan zie je hier dat er een trigger is die zegt: Jump to Slide 3 wanneer de gebruiker op de continue knop klikt. en dat geldt voor de correct feedback Maar dat geldt ook voor de incorrect feedback.

Branching articulate storyline 8

In dit voorbeeld zag je dat er 2 branches waren op de correct en op de incorrect feedback die naar verschillende slides gaan. Maar hoe doe je dat nu met question slides waar je meer dan 2 antwoordopties hebt en je meerdere branches aan wil maken. Dat kan ook in Storyline en daar heb ik alvast een voorbeeld voor uitgewerkt.

Branching articulate storyline 9

Ik ga even terug naar de Story view en hieronder in een andere scene zie je het eerste stukje dat hetzelfde is als het vorige voorbeeld. Je hebt 1 Slide en die gaat naar Slide 2 of naar Slide 3 afhankelijk welk antwoord een cursist kiest. Maar daarna zijn er 3 slides . Ik zal nu laten zien hoe dat ingesteld is met 3 antwoordopties. Hiervoor ga je weer naar Formview.

Je ziet dat de feedback en branching en more opties niet onderin maar boven in staan bij elke antwoord optie.

Branching articulate storyline 10

Dat komt omdat we hier bij feedback aangegeven hebben dat de feedback nu ‘by choice’ moet zijn in plaats van ‘by Question’. Er wordt nu per antwoordoptie feedback gegeven. Je kunt dus nu ook per antwoordoptie aangeven naar welke slide een cursist toe moet springen.

Branching articulate storyline 11

“Alsjeblieft, dit was de basis hoe je snel branching in Articulate Storyline. Abonneer je nu op mijn YouTube-kanaal om meer tips te krijgen over het maken van e-learning met Articulate Storyline.

En wil je nog meer leren over Articulate Storyline? klik dan nu hier  om je aan te melden voor mijn gratis basiscursus Articulate Storyline. Je ontvangt 5 dagen achter elkaar een e-mail met een video les over Articulate Storyline.

Schrijf je nu in en ontvang de 1e les binnen vijf minuten in je mailbox. Dankjewel voor het kijken! Tot de volgende video!”

Heb je liever een klassikale cursus Articulate Storyline? Bekijk dan nu de verschillende data en cursusmogelijkheden.

Cursus Articulate Storyline | Opleiding e-learning ontwikkelen
www.elearning-academie.nl is een website van Upward Online | partners | Algemene voorwaarden | Privacy statement