Banner e-learning academie
Home » Blog » Articulate Storyline tips » Features van de Modern player in Articulate Storyline

Features van de Modern player in Articulate Storyline

Wil jij je in Articulate Storyline gemaakte e-learning modules ook op verschillende devices aanbieden aan je cursisten?

Blijf dan kijken want in deze video leg ik uit wat de belangrijkste features voor jou zijn van de responsive Modern player in Articulate Storyline 360 en hoe je deze het best kunt gebruiken.

Ik ben Mark Spermon van e-learning academie.nl en leer learning professionals hoe ze zelf e-learning kunnen maken in Articulate Storyline. Op dit kanaal deel ik gratis Storyline tips zodat jij ook zelf makkelijk e-learning modules kunt maken.

In Mei 2018 heeft Articulate in Storyline 360 een nieuwe player gelanceerd. De modern player. Deze player is uitgebracht om gebruikers op verschillende apparaten zoals tablets en mobiele telefoons dezelfde gebruikerservaring te geven met je cursus.

Blog verschillende devices1

Je ziet hier nu een afbeelding van de oude player en de nieuwe player naast elkaar. Je ziet dat de nieuwe player een stuk strakker is vormgegeven en meer één geheel vormt. Bij de modern player leidt de player ook minder af en ligt de nadruk op jouw content op de slides.

Laten we nu eens kijken wat de belangrijkste features zijn van de Modern player. Hiervoor klik je in Storyline op het ‘Home’ tab op de player knop. Nu opent het Player Properties scherm.

Blog verschillende devices2

Op het player properties scherm kun je kiezen welke player je wil gebruiken voor je e-learning. Voor projecten aangemaakt na mei 2018 staat automatisch de Modern player ingesteld. Bij projecten die je daarvoor aangemaakt hebt de Classic player. Maar in het player properties scherm kun je altijd wisselen.

Blog verschillende devices3

Eén ding waar je op moet letten als je de Modern player gaat gebruiken is dat je je module alleen nog als HTML5 kunt publiceren en niet meer als Flash of Flash als achtervang. Is dat toch nodig dan kies je voor de classic player.

De belangrijkste feature van de Modern player is dat je met één muisklik alle menu-items en controls van de player kunt uitzetten.

Blog verschillende devices4

Dit is bijvoorbeeld handig als je geen gebruik maakt van de nagivatie elementen in de player maar zelf navigatieknoppen op je slide hebt staan.

De tweede belangrijke feature vind je onder het item ‘Colors & Effects’.

Blog verschillende devices5

Waar je bij de klassieke Storyline player nog zelf kon bepalen welke kleur je je player gaf heeft de Modern player twee thema’s. Een donkere en een lichte. Waarbij je alleen een accentkleur aan kunt geven.

Blog verschillende devices6

Wel kun je nog kiezen welk font je de tekstuele elementen van de player geeft.  Verder kun je hier nog kiezen of de navigatie elementen van de player. De vorige en volgende knop alleen uit een icoon moeten bestaan, tekst en een icoon of alleen tekst.

De optie onder ‘Player features’ zijn hetzelfde als bij de Classic player. Met een toevoeging dat je er nu voor kunt kiezen om je e-learning module te laten openen met het menu ingeklapt.

Blog verschillende devices7

Een andere belangrijke feature is dat de Modern player automatisch schaalt zodat de browser van een cursist op elke device helemaal gevuld is. Is het browserwindow groter dan de cursus dan wordt dit met wit of zwart afhankelijk van welk player theme je hebt ingesteld uitgevuld.

Blog verschillende devices8

Wil je dat een cursist dit nog kan aanpassen dan kun je onder ‘other’ aanvinken dat de player in een nieuw browserwindow moeten openen en dat de gebruiker de browser mag resizen.

Blog verschillende devices9

“Alsjeblieft, dat waren de belangrijkste features van de Modern player in Articulate Storyline. Abonneer je nu op mijn YouTube-kanaal om meer tips te krijgen over het maken van e-learning met Articulate Storyline.

En wil je nog meer leren over Articulate Storyline? klik dan nu hier om je aan te melden voor mijn gratis basiscursus Articulate Storyline. Je ontvangt 5 dagen achter elkaar een e-mail met een video les over Articulate Storyline.

Schrijf je nu in en ontvang de 1e les binnen vijf minuten in je mailbox. Dankjewel voor het kijken! Tot de volgende video!”

Heb je liever een klassikale cursus Articulate Storyline? Bekijk dan nu de verschillende data en cursusmogelijkheden.

Cursus Articulate Storyline | Opleiding e-learning ontwikkelen
www.elearning-academie.nl is een website van Upward Online | partners | Algemene voorwaarden | Privacy statement