Banner e-learning academie
Home » Blog » Articulate Storyline tips » 3 tips om de glow te verwijderen bij antwoordopties in Articulate Storyline

3 tips om de glow te verwijderen bij antwoordopties in Articulate Storyline


Banner e-learning academie
Home » Blog » Articulate Storyline tips » 3 tips om de glow te verwijderen bij antwoordopties in Articulate Storyline

Werk je met Articulate Storyline om e-learning te maken en vraag jij je af hoe je gemakkelijk de glow kunt verwijderen rondom je antwoordopties op Question slides ? Blijf dan kijken want in deze video deel ik 3 simpele tips met je om de glow op Question slides te aan te passen of te verwijderen.

Ik ben Mark Spermon van e-learning academie.nl en leer learning professionals hoe ze zelf e-learning kunnen maken in Articulate Storyline. Op dit kanaal deel ik gratis Storyline tips zodat jij ook zelf makkelijk e-learning modules kunt maken.

Ik heb hier nu een vraag die ik in Articulate Storyline gemaakt heb in de preview modus. En je ziet dat als ik met mijn muis over de antwoordopties heen ga er een blauw/groene balk verschijnt. Is je e-learning module mooi vorm gegeven dan kan de balk je vormgeving verpesten.

Voordat we starten met de tips. Laat ik je eerst zien waar de kleur vandaan komt in Articulate Storyline. Als ik een antwoordoptie selecteer en klik op states zie je bij de hover state de balk.

Glowverwijderen

Glow verwijderen

De kleur van deze balk wordt gedefinieerd in je color theme. Deze vind je bij het tabblad design > Colors > edit. De kleur van control 1 is de kleur van de hoverstate bij Question slides.

Glow verwijderen

Ik deel nu de volgende tips met je om de hoverstate glow van antwoordopties aan te passen:

  1. Hoe je de hover state van de antwoordoptie verwijdert.
  2. Hoe je hover state van één antwoordoptie aanpast en makkelijk doorvoert voor alle andere antwoordopties in je module.
  3. Hoe je kleur van de glow aan kunt passen.

Laten we beginnen met de 1e tip.

Tip 1: De Hover states van de antwoordoptie verwijderen.

De 1e tip is eigenlijk vrij simpel maar ook rigoureus.

Je kunt de hover states verwijderen door een antwoordoptie te selecteren. Op het States panel te klikken. Dan klik je op de knop Edit States. Je selecteert de Hover state en klikt op het prullenbak icoontje.

Glow verwijderen

Nu is de hover state verwijderd van deze antwoordoptie. Er is één nadeel dit moet je handmatig doen bij al je antwoordopties. Dan nu tip 2.

Tip 2: De Hover states van de antwoordoptie aanpassen en makkelijk doorvoert voor alle ander antwoordopties.

In deze tip laat ik je zien hoe je de hover state van een antwoordoptie aan kunt passen.

Hiervoor klik  je weer Op het States panel en op de knop Edit States. En je selecteert de Hover state. In plaats van de hover states te verwijderen, passen we hem nu aan.

Glow verwijderen

Dit doe je door bovenin het scherm op het tabblad ‘Format’ te klikken. Nu kijken we naar de shape eigenschappen. In dit voorbeeld krijgt de hover state een kleur omdat er een fill color is ingesteld. Maar het kan ook zijn dat er onder Shape effects opties aanstaan. Bijvoorbeeld de Glow.

Glow verwijderen

Heb je nu de hover state naar je zin aangepast dan kun je de hover state van de antwoordoptie gemakkelijk kopieren en plakken met de Format painter naar andere antwoordopties.

Glow verwijderen

Hiervoor dubbelklik je op de format painter en klik je de andere antwoordopties aan. En dan nu de derde en laatste tip.

Tip 3: De kleur van de glow aanpassen voor alle antwoordopties in je module.

Misschien ben je wel tevreden met een hover voor antwoordopties maar matcht de kleur niet bij de kleuren van je huisstijl. Wat je dan kunt doen is de kleur van de hover in je color theme aanpassen. Hiervoor ga je bovenin je scherm naar het tabblad ‘Design’ en klik je rechts op ‘Colors’.

Glow verwijderen

Je gaat naar het color theme wat voor je website gebruikt wordt en klikt met je rechtermuisknop. En kiest ‘Edit’. Nu klik je op de kleur van Control 1 en kiest voor More colors.

Glow verwijderen

Glow verwijderen

Hier kun je nu de kleur kiezen die je wil instellen.

“Alsjeblieft, dit waren de 3 tips om de glow te verwijderen bij antwoordopties In Articulate Storyline. Abonneer  je nu op mijn YouTube-kanaal om meer tips te krijgen over het maken van e-learning met Articulate Storyline.

En wil je nog meer leren over Articulate Storyline? klik dan nu hier  om je aan te melden voor mijn gratis basiscursus Articulate Storyline. Je ontvangt 5 dagen achter elkaar een e-mail met een video les over Articulate Storyline.

Schrijf je nu in en ontvang de 1e les binnen vijf minuten in je mailbox. Dankjewel voor het kijken! Tot de volgende video!”

Heb je liever een klassikale cursus Articulate Storyline? Bekijk dan nu de verschillende data en cursusmogelijkheden.

Cursus Articulate Storyline | Opleiding e-learning ontwikkelen
www.elearning-academie.nl is een website van Upward Online | partners | Algemene voorwaarden | Privacy statement