Banner e-learning academie
Home » Blog » Articulate Storyline tips » Quiz review functie in Articulate Storyline.

Quiz review functie in Articulate Storyline.

In deze video laat ik je zien hoe de Quiz review functie werkt in Articulate Storyline. Zodat jij zelf ook quizzen en toetsen kunt maken in Storyline waarvan gebruikers na afloop de juiste en onjuiste antwoorden kunnen zien. Met feedback.

Hey Ik ben Mark Spermon van e-learning academie.nl waar ik je leer hoe je zelf e-learning kunt maken in Articulate Storyline. Ben je nieuw hier?  Abonneer  je nu op mijn YouTube-kanaal om meer tips te krijgen over het maken van e-learning met Articulate Storyline. Klaar? Dan gaan we aan de slag.

Ik heb hier een Storyline bestand met daarin een toets. De toets bestaat uit een startscherm. 2 vragen die uit een vragenbank getrokken worden.

De 1e stap is het toevoegen van een result slide aan de toets. Met een result slide kun je aan gebruiker laten zien wat voor score hij had op een quiz of toets en of hij de toets gehaald heeft.

Om een Result slide toe te voegen ga je naar het tabblad Slides > Results > Het insert slide scherm opent en ik kies nu voor een Graded Result slide. Heb je je keuze gemaakt dan klik je rechts onderin op ‘insert slide’.

Quizreview1

Storyline voegt een result slide toe aan je scene. En opent de result slide properties waar je kan onder andere kan aangeven welke vragen allemaal tot de toets behoren. In dit voorbeeld zijn dat de 2 vragen die in de Question bank zitten. Je kunt in dit scherm ook instellen hoeveel procent van de vragen een cursist goed moet hebben om de toets te halen. Dit vul je in bij ‘Passing score’. Ben je klaar dan klik je op ‘ok’.

Je ziet nu op de result slide een variabele voor de score die de gebruiker gehaald heeft, De score die nodig is om de toets te halen. Dit is wat je bij de Result slide properties bij Passing score hebt ingevuld. En als de toets gehaald is wordt de slide layer Succes getoond. Is de toets niet gehaald. Dan wordt de slide layer Failure getoond. Ook zie je een knop waarmee een gebruiker de toets kan reviewen.

Quizreview2

Voordat ik de toets preview vul ik bij de vragen in de Question bank een algemene feedback in die wordt getoond in de review modus. Dit doe je bij een vraag door op ‘Form view’  te klikken. Onderin bij Post-quiz review kun je deze feedback invullen.

Nu preview ik deze toets zodat je ziet hoe de review er in Storyline standaard uitziet.

Quizreview3

Storyline laat standaard een vinkje zien voor het juiste antwoord. Ook zie je onderin een grote balk waarin Correct of incorrect staat. En in het vlak zie je de feedback die we net bij de vragen bij  Post-quiz review hebben ingevuld.

Quizreview4

Je ziet nu dat Storyline automatisch een laag met de review feedback aanmaakt.

Het vinkje in de review modus kun je uitzetten. De feedbacktekst kun je ook opmaken. De correct/incorrect balk onderin kun je helaas niet aanpassen in Storyline. Er zijn gelukkig wel opties om te zorgen dat je cursist deze balken niet ziet. Ik zal je nu laten zien hoe je de verschillende review elementen kunt aanpassen.

Wil je geen vinkjes voor de correcte antwoorden? Dan zet je deze uit op de result slide. Je klikt op de resultslide op de review results trigger. Hier vink je het vinkje voor Show correct/incorrect responses when reviewing uit.

Quizreview5

De layout van de algemene feedback kan je aanpassen in de feedback master. Hiervoor ga je naar view > Feedback master > Hier kun je de layout aanpassen.

Quizreview6

We hebben al best wat aangepast maar de correct/incorrect balken zijn nog steeds zichtbaar in de reviewmodus. Er zijn twee manieren om te zorgen dat een cursist deze niet ziet.

De 1e is het toevoegen van een dekvlak in dezeflde achtergrondkleur als de achtergrond van de slide in de feedback master. Het dekvlak positioneer je vervolgens op de plek waar de correct/incorrect balken verschijnen.

De 2e manier is iets omslachtiger maar geeft je wel meer vrijheid om te zorgen dat de cursist een reviewtekst te zien krijgt die helemaal is zoal jij hem wil hebben.

Wat je dan doet is voor elke vraag een slide layer maken die volledig naar wens is. Je kunt deze natuurlijk voor één vraag maken en vervolgens voor de andere vragen kopiëren. Je hoeft dan nog maar de inhoud aan te passen.

Quizreview7

Daarna maak je een True/False variabele aan Bijvoorbeeld customquizreview. De standaard waarde is False. Daarna maak je een triggers aan op elke basislaag van elke vraagslide. Die zegt show layer customreview als de variabele  customquizreview True is. Nu moet je nog twee dingen aanpassen op de result slide.

Quizreview8

Op de result slide verwijder je de standaar reviewknop en voeg je een eigen review Quiz button toe. Hier voeg je 2 triggers toe. 1 trigger die de variabele  customquizreview op True zet en een variabele die naar de Questionbank springt om de vragen te laten zien.

Quizreview9

Ik preview onze toets nog een keer om te zien hoe de review er nu uitziet. Geen balken, en vinkjes en kruisjes meer. De vinkjes en kruisjes kan je altijd toevoegen op de aangepaste review slide layer.

In deze video heb ik je laten zien hoe de review functie voor quizzen en toetsen werkt in Articulate Storyline. Je weet nu hoe de standaard review opmaak van Storyline zelf eruit ziet en hoe je eigen review opmaak aan toetsen en quizzen kunt toevoegen. Denk voordat je een toets of Quiz gaat bouwen altijd goed of je voldoende hebt aan de standaard review opties in Storyline of dat je zelf iets wil maken. Het is makkelijker om dit eerst op een vraag te doen en daarna deze vraag te kopieren dan dat je dit achteraf voor al je vragen in je toets moet toevoegen. Dat kost je een hoop tijd extra!

Vond je deze video leuk? Abonneer je nu op mijn YouTube-kanaal om meer praktische tips te krijgen over het maken van e-learning met Articulate Storyline.

En wil je nog meer leren over Articulate Storyline? Klik dan nu hier om je aan te melden voor mijn gratis basiscursus Articulate Storyline. Je ontvangt 5 dagen achter elkaar een e-mail met een video les over Articulate Storyline.

Schrijf je nu in en ontvang de 1e les binnen vijf minuten in je mailbox. Dankjewel voor het kijken! Tot de volgende video!

Heb je liever een klassikale cursus Articulate Storyline? Bekijk dan nu de verschillende data en cursusmogelijkheden.

Cursus Articulate Storyline | Opleiding e-learning ontwikkelen
www.elearning-academie.nl is een website van Upward Online | partners | Algemene voorwaarden | Privacy statement