Banner e-learning academie
Home » Blog » Articulate Storyline tips » Gebruik Slide Masters in Articulate Storyline

Gebruik Slide Masters in Articulate Storyline

Zo gebruik je de Slide Masters in Articulate Storyline voor consistente e-learning

Wil jij ook bergen tijd besparen bij het bouwen van je e-learning module in Articulate Storyline? Daar gaan Slide masters in Storyline je bij helpen. In deze video deel ik een aantal belangrijke tips zodat jij je eigen Slide masters kunt gaan maken. En dus veel tijd gaat besparen.

Hey Ik ben Mark Spermon van e-learning academie.nl waar ik je leer hoe je zelf e-learning kunt maken in Articulate Storyline. Ben je nieuw hier?  Abonneer  je nu op mijn YouTube-kanaal om meer tips te krijgen over het maken van e-learning met Articulate Storyline. Klaar? Dan gaan we aan de slag.

Wil je dat al je slides hetzelfde lettertype, font theme en logo gebruiken? Dit kun je op één plek instellen in Articulate Storyline. Met Slide Masters. Pas je iets aan in je slide master dan wordt dat direct op alle slides in je module doorgevoerd.

Slide Masters vind je in Storyline op het tabblad View > Slide Master View.

Slidemaster 1

Je ziet nu een Master Slide met daaronder 5 layouts. 4 layouts waar al elementen op staan en een blanke layout.

Slidemaster 2

Hover je met je muis over een layout of slide master dan zie je de naam van de slide master of layout en hoeveel slides er zijn die gebruik maken van de slide master of layout.

Slidemaster 3

In de slide view van je module kun je bestaande slide in je module koppelen aan layouts door de slide te selecteren > te klikken met je rechtermuisknop en te kiezen voor apply layout. Je kunt nu de layout selecteren die je aan de slide wil koppelen.

Slidemaster 4

Elk Element wat je op de slide Master plaatst. Bijvoorbeeld een logo. Zie je automatisch ook op galle layouts terug die onder de Slide master hangen.

Slidemaster 5

Een element dat je op een layout zet. Is alleen zichtbaar op die specifieke layout. Je kunt dus specifieke layouts maken voor content in je module.

Slidemaster 6

Objecten die je op de layouts zet staan voor objecten die op je slide master staan. Alle objecten die je op slides in je module zet staan weer voor de objecten op je slide master en layouts.

TIP:
Er is een manier om te zorgen dat elementen die op je slide master staan niet te zien zijn op een specifieke layout. Wil je dit dan vink je op de ‘hide background graphics aan. Dan zijn alle objecten die op de slide master staan niet zichtbaar op deze layout.

Slidemaster 7

Je kunt zelf nieuwe layouts aanmaken door op ‘Insert layout’  te klikken. Op deze layouts kun je verschillende placeholder neerzetten. Bijvoorbeeld. Placeholder voor tekst, afbeeldingen, karakters, video’s en web-objecten. Of een placeholder waarbij je nog kunt kiezen wat voor object je plaatst.

Slidemaster 8

Je kunt in je module ook meerdere slidemasters aanmaken. Met daaronder eigen layouts. Bijvoorbeeld voor een toets die een andere vormgeving heeft dan je module. Hiervoor klik je op ‘Insert Slide Master’. Je ziet dat er een tweede slide master met nieuwe layouts bijgekomen is.

Slidemaster 9

Met je slide master en placeholder zorg je er al voor dat je slides in je module erop dezelfde manier uitzien omdat objecten op de dezeflde plaats staan en elke slide bijvoorbeeld het logo of een navigatiebalk heeft. Je kunt zorgen voor nog meer consistentie in je module door ook color themes en font themes te koppelen aan je Slide Master zodat alle slides hetzelfde lettertype gebruiken en alle slides ook gebruik maken van hetzeflde color theme.

Om je font theme en je color theme te koppelen ga je weer naar de masterslide view op het tabblad view.

Je selecteert nu de Slide master en kiest nu onder colors welk color theme je wil koppelen. Daarna klik je op fonts en koppel je het font theme.

Slidemaster 10

Alle slides die layout van deze slide master gebruiken hebben nu hetzelfde color theme en font theme. Verander je hier iets in dan wordt deze wijziging in heel je module doorgevoerd.

TIP:
Nog een tip om effectief je Storylinecursussen te ontwikkelen is om te zorgen dat je eerst je slide master en layouts maakt voordat je slides gaat maken. Zo zijn alle slides gekoppeld aan je Slide Master en layouts. Ga je eerst slides maken en daarna pas je Slide Master en layouts dan moet je deze opnieuw koppelen aan slides om te zorgen dat de vormgeving van je slide master en layout ook op deze slides te zien is.

Het goed opzetten van je slide master, layouts en het koppelen van color themes en fonts themes is onwijs belangrijk als je op een effectieve manier e-learning modules wil maken die je later gemakkelijk kunt aanpassen zonder dat je op elke slide afzonderlijk allerlei aanpassingen moet doen.

Vond je deze video leuk? Abonneer je nu op mijn YouTube-kanaal om meer praktische tips te krijgen over het maken van e-learning met Articulate Storyline.

En wil je nog meer leren over Articulate Storyline? Klik dan nu hier om je aan te melden voor mijn gratis basiscursus Articulate Storyline. Je ontvangt 5 dagen achter elkaar een e-mail met een video les over Articulate Storyline.

Schrijf je nu in en ontvang de 1e les binnen vijf minuten in je mailbox. Dankjewel voor het kijken! Tot de volgende video!

Heb je liever een klassikale cursus Articulate Storyline? Bekijk dan nu de verschillende data en cursusmogelijkheden.

Cursus Articulate Storyline | Opleiding e-learning ontwikkelen
www.elearning-academie.nl is een website van Upward Online | partners | Algemene voorwaarden | Privacy statement