Banner e-learning academie
Home » Blog » Articulate Storyline tips » Template library templates in Storyline 360 gebruiken

Template library templates in Storyline 360 gebruiken

In deze video bespreek ik hoe je templates uit de Articulate 360 template library kunt gebruiken om zelf super snel interactieve e-learning modules te bouwen.

Hey Ik ben Mark Spermon van e-learning academie.nl waar ik je leer hoe je zelf e-learning kunt maken in Articulate Storyline. Ben je nieuw hier?  Abonneer  je nu op mijn YouTube-kanaal om meer tips te krijgen over het maken van e-learning met Articulate Storyline. Klaar? Dan gaan we aan de slag.

Wil je snel en goedkoop een e-learning maken in Ariculate Storyline die er ook nog eens goed uitziet? Heb je een Articulate 360 licentie dan kun je de e-learning content template uit de Articulate Content Library gebruiken.  Je hebt de keus uit meer dan 100 gedesignde werkvormen in 24 thema’s die je direct in je project kunt gebruiken. Hoe je dat doet laat ik je nu zien.

Ik heb hier nog een leeg Storyline bestand en ik wil een cursus gaan maken op basis van de templates uit de Ariculate Content template Library. Je vind de templates in Storyline op het tabblad Slides als je op de knop content template library klikt.

Content template library 1

Storyline opent nu een scherm waar je slides kunt importeren in je module.

Content template library 2

Je kunt hier kiezen voor verschillende typen slides. Heb je bijvoorbeeld een vette openings slide nodig voor je e-learning, of een mpc vraag of scenario dan kun je deze werkvorm uit de content template library kiezen en in je module importeren.

Content template library 3

Maar je kunt ook een e-learning module maken met slides van hetzelfde thema. Deselecteer je alle interactievormen dan kun je door alle thema’s scrollen. Deze zijn opgedeeld in lichte en donkere thema’s.

Om een slide toe te voegen in je storyline bestand selecteer je een slide en klik je op Insert Slide. Meer slide in één keer importeren in je storyline project kan ook. Hiervoor houd je Shift of Ctrl ingedrukt en klik je op insert slide.

Storyline download het thema nu. Als het klaar is dan staan je slides in je module.

Content template library 4

Storyline heeft ook direct het color theme en het font theme gedownload zodat je het font theme ook voor andere slides in je module kunt gebruiken om in dezelfde stijl te blijven.

Maar je zit niet aan de kleuren van de Storyline thema’s vast. Je kunt ook makkelijk het color theme en het font theme van een Articulate thema wijzigen. Heb je al een eigen Color theme en Font theme dan kun je deze makkelijk toepassen op de Storyline templates. Hiervoor selecteer je alle templates, ga je naar het tabblad design en selecteer je je eigen color of font theme. Klik je met je rechtermuisknop en kies je Apply to All slides.

De Articulate Template library slides zijn niet voor één specifieke slideafmeting gemaakt. Heb je een kleine 4:3 story size van 720×540 of juist een grote 16:9 story size van 1100 x 619. Als je de slides invoegt worden ze op basis van de story size uitgevuld.

Heb je een slide van een template ingeladen in je module dan download Storyline op de achtergrond ook de slide layouts van het thema zodat je deze ook makkelijk in je e-learning module kunt gebruiken.

Gebruik je de templates uit de Articulate Content Library dan kan je dat onwijs veel tijdwinst opleveren. Je hoeft de slides niet te ontwerpen. Dat is door Articulate al voor je gedaan. Zelfs al ga je de templates niet gebruiken dan kunnen ze nog een inspiratie zijn als je slides gaat bouwen voor je eigen e-learning cursus.

 

Vond je deze video leuk? Abonneer je nu op mijn YouTube-kanaal om meer praktische tips te krijgen over het maken van e-learning met Articulate Storyline.

En wil je nog meer leren over Articulate Storyline? Klik dan nu hier om je aan te melden voor mijn gratis basiscursus Articulate Storyline. Je ontvangt 5 dagen achter elkaar een e-mail met een video les over Articulate Storyline.

Schrijf je nu in en ontvang de 1e les binnen vijf minuten in je mailbox. Dankjewel voor het kijken! Tot de volgende video!

Heb je liever een klassikale cursus Articulate Storyline? Bekijk dan nu de verschillende data en cursusmogelijkheden.

Cursus Articulate Storyline | Opleiding e-learning ontwikkelen
www.elearning-academie.nl is een website van Upward Online | partners | Algemene voorwaarden | Privacy statement